Kristina Liščević (MN Press)
Kristina Liščević (MN Press)

Kristina Liščević: U dobrim sam rukama, verujem da će sve da bude kako treba

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.11.21. | 16:55

"Na pripreme sam stigla sa povredom mišića, tako da mi ovi dani prolaze u pripremi i oporavku", rekla je rukometašica Srbije

Početak Svetskog prvenstva je sve bliži. Rukometašice Srbije se pod komandom selektora Uroša Bregara od ponedeljka pripremaju za veliko takmičenje, koje je na programu od 1. do 19. decembra u Španiji.

Reprezentacija je doživela tokom ove godine velike promene, a kao jedna od najiskusnijih u timu je ostala Kristina Liščević. Ona je na pripreme stigla povređena, ali se nada da će biti potpuno spremna kada to bude bilo najpotrebnije.

Izabrane vesti

"Presrećna sam što sam ovde, ali stigla sam sa problemom, povredom mišića", istakla je Liščevićeva. "Tako da mi ovi dani prolaze u pripremi i oporavku i sva pažnja je usmerena ka tome. Kada sam sa devojkama, pokušavam maksimalno da im pružim pozitivnu energiju. Učestvujem u svim taktičkim pripremama ekipe kako ne bih izgubila ni jedan detalj, jer u momentu kada se u potpunosti pridružim želim da budem potpuno spremna. Oporavak teče dobro, nisam smela da se izlažem nikakvim naporima prva tri dana, ali polako ćemo početi sa nekim sitnijim stvarima i nadam se da će to do početka prvenstva biti kako treba, da neće stvarati probleme kroz utakmice. U dobrim sam rukama i verujem da će sve biti kako treba".

U ekipi sada ima novih igračica, koje će uz starije pokušati što pre da se uklope.

"Kako sam mogla da primetim, devojke su zaista pozitivne. Vredne su, što je veoma važno. Lično sam veoma zadovoljna njihovim pristupom, fokusom, koncentracijom. Svi mi pokušavamo da im olakšamo, da ih uputimo u sve detalje. Pokušavamo da budemo uz njih maksimalno i podržimo ih što više možemo".

Rukometašice će proveru forme imati protiv Severne Makedonije, sa kojom će odigrati dva kontrolna meča.

"Nadam se da će to biti kvalitetne utakmice i prilika da se posvetimo detaljnije igri u odbrani, igri u napadu, kao i da probamo da sprovedemo neke taktičke zamisli".

Rivali Srbije na Svetskom prvenstvu u grupnoj fazi biće Poljska, Kamerun i Rusija.

"Koliko mi je poznato, Ruskinje su malo oslabljene, ali naravno Rusi imaju izuzetan kvalitet mlađih igrača, dobru školu koja uvek iznedri nekog ko je fantastičan. Kada se detaljnije posvetimo analizi, imaćemo jasniju sliku svih protivničkih selekcija. Ono čemu se mi nadamo jeste da ćemo svakom protivniku, da li to bila Rusija, Poljska ili Kamerun, pokazati kvalitet i probati da našu formu tempiramo za dalje takmičenje. Sad je fokus na detaljima i da mlade devojke zaista uđu u sistem i da rastu uz taj sistem", zaključila je Kristina Liščević.

RASPORED RUKOMETAŠICA NA SP

3. decembar 20:30 Srbija – Poljska

5. decembar u 20:30 Srbija – Kamerun

7. decembar u 20:30 Rusija - Srbija


tagovi

Kristina Liščevićženska rukometna reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara